RECRUITER AWARDS 2019

Recruitment is topsport. Daarom vinden wij het hoog tijd om eens per jaar de beste recruiters in de spotlight te zetten.

Ook in 2019 zijn we op zoek naar de beste recruiters en recruitment bureaus. Weet je er één?  Nomineer hem of haar dan! En de beste van hen belonen wij met een award in één van de 3 categorieën.

DE AGENDA TOT EN MET DE UITREIKING

1 maart 2019: nomineren niet meer mogelijk.
1 maart - 21 maart: verzameling stemmen.
26 maart:bekendmaking finalisten
28 maart -29 maart: opname videopitches finalisten
2 april – 9 april 2019:beoordeling finalisten door vakjury
11 april 2019: bepaling winnaars tijdens juryberaad
17 april 2019: uitreiking Recruiter Awards in CitySense in Utrecht.

Tijdens dit feestelijke event worden de winnaars van de titel 'Beste Recruiter 2019' in 3 categorieën bekendgemaakt. Ook zal door alle aanwezige genodigden uit de recruitmentbranche een publieksprijs worden toegekend aan één winnende recruiter en aan één winnend recruitmentbureau.
 

HOE WORD JE RECRUITER VAN HET JAAR 2019?
Wanneer je genomineerd bent voor recruiter of bureau, kan er door professionals (collega’s, vakgenoten, kandidaten / freelancers) op jou worden gestemd. De recruiters en de bureaus met de meeste stemmen stellen zich via een video aan de vakjury voor. Ook overleggen zij een of meer referenties en beantwoorden zij enkele vragen. Op basis van dit totaalpakket worden zij vervolgens door een vakjury beoordeeld.

Als initiator van de verkiezing zal Freelance.nl de telling van stemmen en de beoordeling van de finalisten overlaten aan onafhankelijke experts. Zo werken we voor de telling samen met Vote Company BV en zal de jury onder leiding staan van een vooraanstaande juryvoorzitter Josien van Breda-Hoekstra. Josien is jurist arbeidsrecht, voormalig plaatsvervangend lid van de SER, directeur FNV Zelfstandigen en expert op het terrein van arbeid en de (digitale) toekomst. Momenteel is Josien voorzitter van het Platform ZZP Dienstverleners, een initiatief van de ABU.

 

WILDCARDS VOOR DIRECTE PLAATSING IN DE FINALE
Er is ook een mogelijkheid om finalist te worden zonder dat je als genomineerde hebt meegedaan aan de stemronde. Met een wildcard plaatst je jezelf direct als finalist. Een recruiter (of bureau) die meent zodanig veel kwaliteit in huis te hebben, zal de vakjury van zijn kwaliteit moeten overtuigen. Hoe hij of zij dat doet, is aan de recruiter zelf. Inzendingen om in aanmerking te komen voor een wildcard, kan je sturen aan Niels de Groot via info@recruiterawards.nl

Voor zowel de recruiters als de recruitmentbureaus is er één wildcard te winnen. Twee in totaal dus. Het is aan de vakjury om wildcards aan een recruiter of bureau toe te kennen. Het kan zijn dat de vakjury helemaal geen wildcard toekent.
 

AWARD CATEGORIEN

  1. Financieel & administratief
  2. Operations & (agile) projectmanagement
  3. ICT
     

ORGANISATIE & PARTNERS
Deze verkiezing wordt in opdracht van Freelance.nl georganiseerd door Vote Company.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details