FAQ van genomineerden

1. Wie heeft mij genomineerd? 
De organisatie heeft Freelance.nl gevraagd per categorie een aantal recruiters en recruitmentbureaus voor deze verkiezing te nomineren. Deze genomineerden zijn hierover zo goed als mogelijk geïnformeerd. Recruiters en bureaus die liever toch niet genomineerd willen zijn, kunnen zich afmelden door een email te sturen naar de organisatie (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

Het kan ook zijn dat je door een collega of relatie genomineerd bent.

2. Hoe kan ik mijzelf (laten) nomineren?
Recruiters en bureaus kunnen zichzelf nomineren. Ook kunnen collega’s en relaties een recruiter of een bureau nomineren. Geef je nominatie door op de Nominatiepagina. De organisatie neemt contact op met de betreffende genomineerde. 
Een genomineerde kan de nominatie overigens weigeren.

3. Hoe kan ik mijzelf afmelden als genomineerde?
Recruiters die liever niet genomineerd willen zijn, kunnen zich afmelden door een email te sturen naar de organisatie (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

4. Wat kan ik als genomineerde winnen?
Naast de prachtige trofee, verhoogt de te winnen titel jouw marktwaarde als recruiter of bureau definitief. Het is een blijk van bewezen kwaliteit. Je mag de titel ‘Beste Recruiter 2019’ in jouw categorie voortaan gebruiken. Met die titel ben je als recruiter aantrekkelijker voor kandidaten en werkgevers. Als recruitmentbureau onderstreept een Recruiter Award jouw reputatie op het gebied van kwaliteit, compliance en klanttevredenheid. 

5. Hoe worden de winnaars bepaald?
Vanaf 1 maart tot en met 21 maart kan iedereen via www.recruiterawards.nl stemmen op zijn of haar favoriete recruiter en/of bureau. Uit de recruiters met de meeste stemmen selecteert de vakjury per categorie 3 recruiters en 3 bureaus die door gaan door naar de volgende ronde. De vakjury kan wildcards toekennen voor maximaal één recruiter en één bureau voor directe plaatsing als finalist. In deze laatste finaleronde presenteren de kanshebbers zich aan de vakjury. Ook vraagt de vakjury referenties uit. Daarna beslist de vakjury wie in iedere categorie uiteindelijk de Recruiter Award wint. De uitslag blijft geheim tot de feestelijke uitreiking op 17 april 2019.

6. Wat kan ik doen om veel stemmen te krijgen?
Om veel stemmen te werven kan je jouw relaties op je eigen website of per e-mail verzoeken een stem uit te brengen. Daarbij kan het promotiemateriaal gebruiken dat we speciaal voor de verkiezing hebben gemaakt. Dat promotiemateriaal is ook te gebruiken om jouw nominatie via social media zoals Facebook en Twitter uit te dragen.
En vergeet de lokale en regionale pers niet te informeren over jouw nominatie.

7. Onze naam staat verkeerd op de website of we willen deelnemen in een andere categorie, kan dat gewijzigd worden?
Stuur een e-mail naar vragen@recruiterawards.nl.

8. Wat moet ik doen als ik toch niet genomineerd wil zijn?
Wil je niet meer genomineerd zijn, stuur dan een e-mail naar de organisatie (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

9. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Jazeker, lees hier de voorwaarden. Alle stemmers en genomineerden verklaren zich hiermee akkoord.

10. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan tot en met 21 maart 2019 gestemd worden.

11. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

12. Moet je verplicht een Freelance.nl account hebben om kans te maken?
Nee. Freelance.nl heeft als organiserende partij wel een aantal recruiters uit haar eigen bestand genomineerd. Recruiters zonder account bij Freelance.nl zijn van harte uitgenodigd om zelfzelf alsnog te (laten) nomineren.

13. Waarom ben ik door Freelance.nl genomineerd?
Er zijn duizenden recruiters actief op Freelance.nl. Freelance.nl heeft ± 150 recruiters en recruitmentbureaus geselecteerd die het afgelopen jaar frequent Freelance.nl hebben gebruikt en daarbij bovengemiddeld door kandidaten zijn beoordeeld.
Als jij - of jouw bureau - door Freelance.nl genomineerd bent voor een Recruiter Award, dan zit jij in die top 150 van kwaliteisgebruikers van Freelance.nl.

14. Zijn er in iedere categorie hetzelfde aantal genomineerden?
Ja, we hebben ernara gestreefd om in iedere categorie ongeveer eenzelfde aantal te nomineren. Het kan zijn dat de verschillen in aantal toenemen als gevolg van de nominaties uit de markt zelf. 

15. Kan ik in meerdere categorieën genomineerd worden?
Nee, een recruiter kan slechts in één categorie genomineerd zijn. Dat geldt ook voor genomineerde bureaus.

16. Ik ben genomineerd, maar ik werk nu ergens anders!
Geef via het e-mailadres onderaan de pagina a.u.b. je nieuwe gegevens aan ons door, zodat we onze administratie kunnen updaten. Voor de verkiezing maakt het overigens niet uit waar een recruiter momenteel werkzaam is. De te winnen titel is persoonlijk en neem je mee van de ene naar de andere werkgever.

17. Kan ik bij de uitreiking aanwezig zijn?
De uitreiking op 17 april 2019 is niet vrij toegankelijk. Naast alle finalisten en hun collega’s is de entree alleen mogelijk op uitnodiging van de organisatie.


Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of gewoon iets leuks te melden over de verkiezing? Neem contact op met Niels Groot, Moderator van de verkiezing, via vragen@recruiterawards.nl.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details