FAQ over de Recruiter Awards

1. Wat zijn de Recruiter Awards 2019?
Met de Recruiter Awards 2019 gaan we in 3 vakgebieden op zoek naar de beste Recruiters van 2019 en de beste Recruitmentbureaus van 2019. In elk van de 3 vakgebieden belonen we de 3 beste recruiters en de 3 beste recruitmentbureaus met een Recruiter Award 2019.

Daarnaast kiezen alle aanwezige vakgenoten die tijdens de uitreiking van de Recruiter Awards 2019 aanwezig zijn nog een recruiter en een bureau die zich eveneens Recruitmentbureau en Recruiter van het jaar 2019 mogen noemen.

2. Waarom organiseren we Recruiter Awards 2019?
Recruiter zijn is al decennia een specialisme binnen de wereld van de HR. De afgelopen jaren zien we dat de recruiterwereld verder specialiseert op een aantal vakgebieden. Oorzaken zijn de steeds snellere technologische ontwikkelingen, de hoge eisen die organisaties stellen aan professionals en de snelheid waarmee recruiters kandidaten dienen aan te leveren. Goede recruiters presteren het om in deze veeleisende omgeving toch op duurzame wijze relaties te leggen met professionals en organisaties en op het juiste moment de juiste partijen aan elkaar te koppelen.

Goede recruiters geven op duurzame wijze voldoende aandacht aan al hun stakeholders. Zij stellen de juiste vragen, zijn altijd scherp en blijven voortdurend werken aan het verbreden van hun netwerk en het verdiepen van hun vakkennis. Een goede recruiter gaat effectief om met zijn eigen tijd. Maar ook met die van professionals en zijn klanten. Een goede recruiter weet wat er speelt in zijn vakgebied en binnen de organisatie, is to-the-point en altijd relevant. Naar die recruiters zijn wij op zoek. Weet je er één? Nomineer hem/haar dan! En de beste van hen belonen wij met een onderscheiding in 5 categorieën.

3. Wie organiseert de Recruiter Awards 2019?
De Recruiter Awards 2019 worden georganiseerd door Vote Company in opdracht van Freelance.nl. Freelance.nl vindt het belangrijk dat zij niet zelf de Awards organiseert, maar dit overlaat aan een onafhankelijke partij die in de organisatie van dergelijke events gespecialiseerd is en ruime ervaring heeft met het bewaken van een eerlijke uitslag.
Vote Company verzorgt al jaren onafhankelijke verkiezingen in allerlei branches en is de partij die zorgt voor de allerhoogste kwaliteit.

4. Zijn de Recruiter Awards voor intermediairs of voor corporate recruiters?
Iedere recruiter en ieder recruitmentbureau kan genomineerd worden voor een Award. Het maakt voor recruiters niet uit of je werkt bij een recruitmentbureau of een eindklant. Voorwaarde is wel dat recruitment echt onderdeel is van jouw dagelijkse werkzaamheden.

5. Zijn de Recruiter Awards ook voor recruiters die zoeken voor vaste dienstverbanden?
De Recruiter Awards zijn bedoeld voor alle recruiters. Het maakt niet uit of je alleen zoekt voor vaste dienstverbanden of juist zoekt naar professionals die op freelancebasis werken.

6. Zijn de Recruiter Awards alleen voor freelance recruiters?
Iedere recruiter kan genomineerd worden voor een Award. Het maakt niet uit of je zelf als freelancer werkt of in loondienst bent bij een eindklant, detacheringsbureau of een bemiddelaar.

7. Voor welke categorieën is er een Recruiter Award te winnen?
In ieder van de volgende categorieën zal een Recruiter Award worden uitgereikt aan de beste recruiter en aan het beste recruitmentbureau:

  1. Financieel & administratief 
  2. Operations & (agile) projectmanagement
  3. ICT

8. Kan iedereen stemmen en telt iedere stem mee?
Iedere stem telt mee. De recruiters en de bureaus met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Daarin worden zij beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury die tenslotte de winnaars kiest.

9. Is de winnaar degene met de meeste stemmen?
Winnaars hebben niet per se de meeste stemmen gehad. De recruiters en bureaus met de meeste stemmen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. Zij kiezen de winnaars en kijken daarbij verder dan alleen het aantal stemmen. De jury beoordeelt de recruiters ook op andere zaken die minstens net zo belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld vakkennis, motivatie en visie. Bureaus worden beoordeeld op zaken als reviews op Freelance.nl en op de wijze waarop zij met personeel en kandidaten omgaan. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn een recruiter of een recruitmentbureau een wildcard wint. In dat geval wint men een finaleplaats zonder mee te hebben gedaan aan de stemronde.

10. Hoe worden de winnaars bepaald?
Vanaf 1 maart tot en met 21 maart 2019 kan iedereen via www.recruiterawards.nl stemmen op zijn of haar favoriete recruiter en/of bureau. Per vakgebied gaan gaan 3 recruiters en 3 bureaus door naar de finale. In deze laatste ronde presenteren de kanshebbers zich aan de vakjury. Zij geven een videopitch waarom zij de Award in hun categorie verdienen. Ook vraagt de vakjury referenties uit. Daarna beslist de vakjury welke recruiter en welk bureau in iedere categorie uiteindelijk de Recruiter Awards winnen. De uitslag blijft geheim tot de feestelijke uitreiking op 17 april 2019.

11. Wat zijn de voordelen van het winnen van een Recruiter Award?
Naast de prachtige trofee, verhoogt de te winnen titel de marktwaarde van de recruiter definitief. Immers, kandidaten en werkgevers zien de titel als een blijk van bewezen kwaliteit. Ook een recruitmentbureau dat een Recruiter Award in de wacht sleept vestigt zijn naam definitief in de markt. Immers, de winnaars mogen de titel ‘Beste Recruiter 2019’ in hun categorie in principe voor altijd gebruiken.

Jouw titel kun je apart vermelden op je profiel op jobboards zoals Freelance.nl en LinkedIn.

12. Wanneer is de uitreiking?
Op 17 april 2019 wordt de uitslag bekend gemaakt en worden de Recruiter Awards tijdens een feestelijk event in CitySense te Utrecht uitgereikt aan recruiters en de recruitmentbureaus.
 

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details